Składniki:
1 ząbek czosnku,
ok. 150 g fileta z indyka,
1 szklanka makaronu penne (najlepiej z mąki durum),
1 łyżeczka oliwy lub oleju rzepakowego,
1 kawałek pora,
5 szparagów zielonych.
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Od szparagów oddzielić części niejadalne, podzielić je na kawałki długości około 4 cm i sparzyć wrzątkiem. Mięso pokroić w podłużne paski. Por pokroić w plasterki i wrzucić na rozgrzaną oliwę. Gdy zmiękną, dodać indyka, następnie szparagi oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Danie podlać wodą i dusić pod przykryciem około 10-15 minut. Pod koniec dodać sól z pieprzem, ugotowany makaron i wymieszać
Kontakt:
- 515 776 779
Aleksandra Górak
OPINIA PACJENTA: Jestem bardzo zadowolona z wyboru poradni Dietetycznej Pani Aleksandry Górak. Efekty przewyższają moje oczekiwania. Nie wierzyłam, że mogę jeszcze odzyskać chęć do stosowania jakiejkolwiek diety, nie wspominając o sukcesach. Mamy je! To wszystko zasługa Pani Aleksandry, dziękuję za liczne rady i wsparcie ...
Twój komentarz